Opwinding alom onder liefhebbers van LEGO Architecture-series: vorige week lekte het nieuws dat LEGO in november een nieuwe bouwdoos presenteert in de serie. En wat voor één: het Colosseum in optima forma, want de doos moet zo’n 9.000 onderdelen gaan tellen. Daarmee is LEGO 10276 Het Colosseum de grootste LEGO-bouwdoos ooit. Dat roept drie vragen op: hoe lang doe je wel niet over zo’n doos, waar moet je ‘m neerzetten, en wanneer komt-ie? Toegegeven, die eerste twee vragen zijn maar details. Want volwassen LEGO-fans kopen zo’n doos voor hun lol. En zeg nu zelf, met die Taj Mahal is het destijds ook goed gekomen.
Blijft de laatste vraag over: wanneer kun je de doos dan verwachten? Op Black Friday! Althans, als we de geruchten mogen geloven. Dat betekent: nog even wachten tot 27 november. Koop je de set dan in de LEGO-webshop, dan scoor je gelijk die aardige GWP van Charles Dickens. En hopelijk nog een hele serie VIP-punten.

Overigens loopt het met het formaat van LEGO 10276 Het Colosseum wel los als we dezelfde bron mogen geloven. Dat zal ook wel, want het Romeinse amfitheater is natuurlijk een enorme kolos -en dus moet er onder de vloer ook wel een aardig fundament liggen. En misschien gaan er nog wat bouwstenen zitten in details, zoals van pijnbomen. Maar dat is nog even koffiedik kijken.
De prijs trouwens ook: stond de doos eerst voor € 599 op de rol, er wordt ook gesproken over een setprijs van € 499. Nog even afwachten tot de officiële aankondiging dus.

NB: De afbeelding bij dit artikel is niet van LEGO 10276 Het Colosseum, maar van een LEGO Ideas-idee.

Share:

administrator

BrickMag.nl is de nieuwe blog voor AFOL's, met wekelijks een combinatie van LEGO-nieuws met gedegen journalistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *